keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kukkia ja muuta vihreetä

Illalla, kun on tyyntä, on hyvä käydä kuvaamassa hentoja kukkia makro-objektiivilla. Jalustan käyttäminen olisi ehdottomasti hyvä asia, mutta kun sitä on niin laiska, ettei viitsi jalustaa kantaa mukanaan eikä varsinkaan avata (johan siinä menee monta sekuntia!). Onneksi sentään joidenkin kuvien tarkennus on ollut kohdillaan ja käsikään ei ole niin paljon tärissyt, että kuva olisi mennyt ihan pieleen. Akileija sai olla ensimmäisenä "mallina".
Pionissakin on jo yksi kukka avautunut. Valkoisessa paljoudessa on hentoja pinkkejä viiruja - ja yksi muurahainen kävelemässä kukan poimuissa. Uskomattoman sitkeä tämä pioni: selviytyi puutarhan melkoisesta myllerryksestä vähin vaurioin, kun annoin sen vain olla paikoillaan. Uskon viisaampia, jotka sanovat, että pioni ei tykkää siirtelyistä. Pinkki pioni jäi muutaman vuoden takaisen kaivuuprojektin jalkoihin ja sitä ei enää ole. Puutarha kärsi muutama vuosi sitten putkiremontin aiheuttamasta pihankaivuusta, sillä tietenkin putket kulkivat juuri perennapenkkini alapuolelta!
Tilasin muutama viikko sitten nettikaupasta vihreät sandaalit ja sain sitten idean, että lakatut varpaankynnet (jotka ovat kesällä must!) voivat ollakin vihreät ainaisen kirkkaanpunaisen sijaan ja eilen sitten löysin shoppailureissulla vihreää kynsilakkaa. Oudot varpaat näin ensialkuun, mutta hauskat! Itse asiassa tulee mieleen joku kiiluva kissansilmä tai kauhuleffan kammotus säihkyvine silmineen, kun on sen verran helmiäistä tuossa lakassa.

1 kommentti:

  1. Hyvä, ostit sitä vihreetä lakkaa! Kenkien kanssa oikein hyvä yhdistelmä. Pionit ovat sitten kauniita :)

    VastaaPoista