perjantai 24. kesäkuuta 2011

Keskikesän juhla

Juhannuksena kesä on parhaimmillaan Suomessa. Tai ainakin pitäisi olla. Tänä juhannuksena on tarjolla epävakaista säätä, mutta onneksi kävin eilen kuvaamassa ympäristön luonnonkukkia ja Picasan avulla tein pari kuvakollaasia kuvauksistani. Luonnonkukissa ei ole kovinkaan paljon punaisia kukia, ainakaan tähän aikaan vuodesta. En nyt yhtäkkiä miettimällä muista mitään ihan rehellisen punaista luonnonkukkaa!
Kun joku aika sitten huomasin nuo kellomaiset kukat pellon reunalla, luulin niitä ensin kissankelloiksi. Mutta kun katsoin tarkemmin, ei se ollutkaan samanlainen, kuin minkä muistan lapsuuden mummolasta. Mummolan kissankello oli sinisempi ja kellomaisempi. Sellaisia en ole täällä nähnyt.
En muista onko minulla koskaan aikaisemmin kaikki perhosorkideat kukkineet yhtä aikaa näin hyvin. Eilen sain nosteltua kaikki yhteen paikkaan kuvausta varten, kun muutenkin jouduin kukkia nostelemaan kastelun takia. Molemmat keltaiset ovat vierekkäin kuvassa, pilkulliset erillään ja niiden välissä pinkki ja valkoinen reunalla vielä parin jäljellä olevan kukkansa kanssa. Dendrobium phalaenopsis tekee nuppuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti