sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi alkoi lumimaisemissa

Lapissa siis ainakin on lunta, jos vaikka etelä-Suomi kärvisteleekin ilman tätä valkoista, talveen kuuluvaa ainetta. Olimme viikonlopun (ja siis vuodenvaihteen) Posiolla, josta tuo kuva on toissapäivänä otettu. Olisi sen hyvin voinut ottaa tänäänkin, ihan samanlainen maisema sinne jäi taakse. Totuuden nimessä täytyy sanoa, että onhan täällä kotonakin (Pohjois-Karjalassa) lunta ja yllätys, yllätys: myös pakkasta! Kun kotiuduimme 17 pintaan, oli meidän mittarissa -15 C pakkasta!

Kun siis Lapissa käytiin (tämä kuva on jo Pohjois-Pohjanmaan puolelta eli Kuusamosta), onhan se kiva nähdä porojakin. Tosin ei välttämättä tiellä, kuten tämä jolkuttelija kavereidensa kanssa. Auton tuulilasin läpi ehdin kuvata vain tämän sankarin, jolla ei ollut mihinkään kiirettä. Kunhan tallusteli. Innostuin sitten enemmänkin kuvaamaan tuulilasin läpi, mutta tulokset eivät tietysti ole sitä mitä odottaisi. Taivas oli hienon sini-puna-raidoitettu ja hennon pastellinen, mutta kuva latistaa valitettavasti värit. Tässä kuitenkin yksi otos aiheesta.

Kun tulimme reissusta kotiin, oli orkideoiden kastelu ensimmäinen tehtävä. Paphiopedilum vinicolor oli lakastuttanut kukkansa ja pudotti sen, kun nostin ruukkua kaataakseni ylimääräisen veden pois. Vuoden päästä sitten taas - toivottavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti