tiistai 6. joulukuuta 2011

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Keli on ollut viime päivinä kovin vaihteleva. Viikko sitten tuli lunta ja se melkein hävisi jo maasta, mutta onneksi viime viikonloppuna valkoista tuli taas lisää. Näin itsenäisyyspäivänä jotenkin odottaa, että maa olisi valkoinen, onhan sentään jo joulukuu. Aamulenkin aikana lunta alkoi taas sataa ja lenkin jälkeen leikitettiin Dajmia pihalla pallon kanssa. Kuvassa näkyy satava lumi viiruina, kun kokeilin eri valotusaikoja (tässä 1/30 s., f8, ISO1000). Kävimme puolen päivän maissa kentällä kuvaamassa ja silloin oli jo kirkkaampi sää.
 



Mutta yksi perinteinen itsenäisyyspäivän homma on piparien tai torttujen leipominen. Päätin mennä yli siitä mistä aita on matalin ja ostin valmista gluteenitonta piparitaikinaa - enhän pelkästään itse halua syödä pipareita, vaan pitäähän niitä miehellekin olla tarjolla. Ostin myös Aurajuustomurupaketin, sillä halusin kokeilla aurajuustolla täytettyjä pipareita. Nämä kuvat on miehen ottamia, en halunnut sotkea jauhoihin kameraa :) Ja voin sanoa, että hyviä ovat! Heti lämpimänä nautittuna aurajuusto ei oikein maistunut sieltä piparin seasta, mutta jäähtyneenä: NAM! Pahoin pelkään, että jouluksi pitää tehdä näitä lisää, eivät taida kestää sinne asti...

2 kommenttia:

  1. Ooh, mitä herkkuja. Varmasti tosi hyviä. Tahtoo kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Niitä on niin helppo tehdä, että se jopa meikäläiseltä onnistui, joten sulta, kunnon jauhopeukalolta onnistuu varmasti!

    VastaaPoista