torstai 15. joulukuuta 2011

Orkideakuvausta

Perinteisen torstai-illan kukkienkastelusession jälkeen kuljetin kukkivat orkideani keittiöön kuvattavaksi. Ensin virittelin mustaa taustakangasta epämääräisten tukien varaan, mutta pääasia on, että homma onnistui. Nelli on lakastuttanut jo kukkansa, jotka ovat kyllä vielä kukkavanassa kiinni, mutta eivät enää kuvauskelpoisia. Siksi kuvassa on vain perhosorkideoita ja venuksenkenkä. Monen asetuksen ja kokeilun jälkeen alkoi kukkien väri näyttää kameran ruudulta lähes samalta kuin luonnossa. Loisteputkien valossa kuvatessa värit selvästi vääristyvät helposti, joten kunnon salama tarvitaan auttamaan värit kohdilleen.
Tämän pilkullisen perhosorkidean punaiset pilkut ovat siis keltaisella pohjalla. Se toinen, valkopohjainen, ei kuki tällä hetkellä, mutta nuppuja on havaittavissa. Jouluksi lisää kukkia siis, ei välttämättä mitään joulutähtiä tai hyasintteja. Tai kyllä ainakin yksi hyasintti pitää jouluna olla, sen tuoksu suorastaan kuuluu jouluun. Niinkuin suklaa. Ja monet muut herkut...
Tämä kukkien valokuvaus tuntuu ajatuksena aika yksinkertaiselta ja helpolta, mutta kun asettaa itselleen tavoitteita mihin pyrkii, ei tehtävä olekaan niin helppo. Monta asiaa pitää hoksata ottaa huomioon. Onneksi mies antaa välillä hyviä vinkkejä ja toisinaan joutuu jopa pitelemään niskoittelevia kuvausrekvisiittoja. Parempi jalusta on seuraavana ostoslistalla. Nykyinen on niin rimpula, että vähänkään vaativammissa olosuhteissa (kuin kotikeittiö :)) siitä ei ole mitään hyötyä. Hyvää ei saa halvalla, se pitäisi aina muistaa.
Metallilankatyöt ja muu askartelu on välillä hauskaa. Teimme toissailtana ystäväni kanssa kanaverkosta koristeita, mutta homma jäi puolitiehen, kun emme saaneet edes maakunnan pääkaupungista haluamaamme paperimassamateriaalia. Muutkin askartelevat? Onneksi apua on luvassa ja kenties koristeet saadaan ennen joulua jopa valmiiksi. Tuo kuvasssa oleva saippuateline taitaa matkata sukulaiselle tuliaiseksi.

(edit: Oli yksi lause hävinnyt jossain vaiheessa, ajatus pätki)

2 kommenttia:

  1. Hienot kukkakuvat ja kauniit kukat, tottakai. Ja tosi kiva saippuateline!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Molemmissa vielä parantamisen varaa eli kuvaamisessa ja askartelussa, mutta onpahan itse tehty :)

    VastaaPoista