sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Orkideakatsaus

Tällä hetkellä orkideaikkunani näyttää yllä olevalta sekalaiselta seurakunnalta. Tai ei ehkä kovinkaan sekalaiselta, erilaisia perhosorkideoita siellä lähinnä on, ainoana poikkeuksena tällä hetkellä kukkiva Tahoma ja ei-kukkiva Dendrobium phalaenopsis. Väriä kuitenkin riittää ainakin vielä.
Tahoma on kukintansa loppupuolella, ensimmäiset lakastumiset ovat jo kuvassakin näkyvissä. Mutta vielä näyttää kuitenkin hienolta kuuden kukkansa kanssa. Tahomaakin on yrittäneet villakirvat kiusata, mutta nyt olen ottanut taktiikaksi tutkia n. kerran päivässä kukat ja tappaa yksitellen joka ikisen kirvan minkä näen. En siis roudaa kukkia myrkytykseen, vaan hoidan tappamisen korkean omakätisesti. Minä murhaaja.
Tämän valkoisen phalaenopsiksen kukka todella kertoo sen, miksi näitä sanotaan perhosorkideoiksi. Valtavat perhosen siivet näyttävät leijuttavan keskellä olevaa hahmoa. Tälle meinasi muuten käydä huonosti: jossain vaiheessa toinen kukkavarsi oli taittunut ja pelkäsin jo avoinna olevien kukkien kuihtuvan saman tien, mutta ovat sinnitelleet jo monta viikkoa taittuneessa kukkavarressa. Ilmeisesti ravinto virtaa vartta pitkin edelleenkin.

2 kommenttia:

  1. Kivaa, että orkideasi voivat hyvin ja kukoistavat ja kukkivat. Oletpa kärsivällinen ja järjestelmällinen kirvan tappajana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, murhaaja vaanii saalistaan joka kerran, kun lähestyy orkideaikkunaa. Aina ei onneksi murhattavaa löydy :)

      Poista