torstai 25. heinäkuuta 2013

Keretti

Keretin kaivostorni näkyy Outokummun maisemassa monelta kantilta katsottuna, sillä se kohoaa 96 metrin korkeuteen saakka. Olen aikaisemmin käynyt Vanhan Kaivoksen tornissa ihailemassa kaupungin maisemia, mutta aikaisemmin ei ole ollut mahdollisuutta kiivetä Keretin torniin. Nytkin kävi suorastaan tuuri, sillä olin lukenut Facebookista ja sen linkistä, että tänään on mahdollista kiivetä torniin, mutta en tullut ajatelleeksi, että sinne pitäisi varata paikka. Kerrallaan otetaan kiipeämään vain 15 hengen joukko ja onnekseni vain 14 oli ilmoittautunut etukäteen eli juuri mulle oli vielä paikka jäljellä!

Ennen torniin menoa käydään läpi turvallisuusasiat ja allekirjoitetaan lomake, jossa otetaan itse vastuu kiipeämisestä. Nousun voi keskeyttää halutessaan, mutta ainakin tästä porukasta kaikki olivat Huipputyyppejä eli kiipesivät perille saakka ja saivat diplomin suorituksestaan. Sää oli hieno, näkyvyyttä riitti ylhäällä. Kuvanottoa hankaloitti vain lasit, jotka olivat ikkunoissa - mutta sekin on toisaalta ihan hyvä turvallisuustekijä. Sitten vain kypärä päähän, hanskat käteen ja kiipeämään näiden kuvien myötä. Noustessa ja laskeutuessa en uskaltanut kyllä muualla juuri katsoa kuin edessä oleviin portaisiin ja pidin kaiteista tiukasti kiinni.















Kaikki kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla kuvaa.

Lisäys 7.8.2013: Tässä toimittajan raportti torniin kiipeämisestä: http://areena.yle.fi/tv/1991834

2 kommenttia:

  1. Onnea! Sinä teit sen! Minä en tiedä uskallanko koskaan. Kuvat ovat ihan samanlaisia kuin meillä miehen reissun jäljiltä. Huikeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin olen ylpeä itsestäni :) Monta päivää tuon jälkeen jaloissa tuntui, että jotain epätavallista on tullut tehtyä.

      Poista