sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Lomaherkut

Oulussa torinrannassa on vanhoja makasiineja, joista yhdessä on todella herkullisia pannukakkuja myytävänä. Olen kuullut paljon puhuttavan tuosta, mutta aikaisemmin ei olla käyty paikassa, joka on todella käymisen arvoinen. Pannukakkutalo on mielenkiintoinen miljöö ja ennenkaikkea syötävä on älyttömän hyvää. Pannukakkuja saa sekä makealla että suolaisella täytteellä. Minä söin mustikka-valkosuklaapannukakun kermavaahdon kera - mmmmmmm nam. Tuoreista mustikoista vielä. Katso kuva!
Kännykkäkameralla kuvattu annos ennen nauttimista.
Perjantaina olimme siis Oulussa, lauantaina Rantsilassa Rantsilapäivillä. Sielläkin piti herkutella ja herkkuna oli sellainen, mistä kaikki eivät pidä: makia juusto eli juustokeitto (jossakin puhutaan myös herakeitosta), joka tehdään perinteisesti täysmaidosta juustonjuoksuttimen avulla ja sitä keitetään tuntitolkulla. Ei siis sellaista herkkua, jota itse viitsisi edes yrittää tehdä. Minä tykkään kovasti tästä juustokeitosta, jota kotonapäin keitettiin yleensä juhannukseksi ja siitä myös nimitys juhannusjuusto. Isänisä oli mestarillinen juustokeiton keittäjä.

Vielä yksi herkku, joka oli pakko kuvata: marjarahka. Eikä ihan mikä tahansa marjarahka, vaan siinä oli monenlaisia marjoja: vadelmia, mustikoita, mansikoita, lakkoja ja MESIMARJOJA! Niitä oli jopa koristeena. Siitä on vuosia, kun olen viimeksi syönyt mesimarjoja ja ne vaan ovat niin ihania! Sukulaiset olivat poimineet nämä kaikki marjat. Tätä herkkua suu olisi syönyt vaikka kuinka paljon.

2 kommenttia:

  1. Ooh, pannukakkuja. Herkkua. Toi paikka pitää testata, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ehdottomasti, kun te käytte vuosittain (?) Oulussa, testatkaa ihmeessä! Ette varmasti pety.

      Poista