maanantai 10. syyskuuta 2012

Rovaniemi

Ajoimme varhain lauantaiaamuna Rovaniemielle. Minulla ei ollut varsinaista ohjelmaa, joten saatoin hyvin lähteä seikkailemaan kaupungille kameran kanssa. Keskustan katuja kävellessäni osuin Koskikadulle, jota pitkin löysin Ounasjoen rantaan. Ensimmäisenä huomioni kiinnitti komea Jätkänkynttilä-silta, joka yllä olevassa kuvassa pilkottaa toisen sillan takaa. Ounasjoella nousi aamu-usva. Joen rantaa pitkin kiersi kävelytie, jota pitkin kävin joen mutkassa saakka kuvia napsien. Kävelytien varressa oli Angry Birds-hahmoja näkyvissä ja sehän piti käydä tarkemmin katsomassa.
Angry Birds peliareena ja juoksurata oli mukavan näköinen leikkipuisto, jossa olikin monia lapsiperheitä huvittelemassa. Hyvä idea ja hauska toteutus!

Rovaniemellä ei voi välttyä näkemästä poroa. Jos ei ihan elävää, karvaista eläintä niin ainakin erilaisia muusta materiaalista tehtyjä hahmoja. Huvitin itseäni bongaamalla erilaisia poroja, kas tässä muutama kuva:
Tämä risuporo laidunsi Aallon suunnittelemien rakennusten edustalla olevassa puistossa.
Kadunkulmassakin saattoi nähdä poron.
Rovaniemellä betoniporsaatkin ovat betoniporoja?
Askartelukaupan ikkunassa oli putkijalkainen poro.
Infokeskuksen rekvisiittaa näyteikkunassa.
Kirjaston vieressä oleva Teuvo Tuomivaaran Loikka (2007), taustalla Lappia-talo.
Illalla ajoimme Kemijärvelle sukulaisten luo. Ystäväni varoitti ennen lähtöä Kemijärvelle menevästä tiestä, siellä kuulemma sattuu eniten porokolareita. Siellä olikin varoitusmerkki, jossa luki "Suuri porokolaririski Vikajärvi-Kemijärvi". Yritäpä sanoa nopeasti "porokolaririski" - meneekö oikein? Minulla ainakin menee helposti kirjaimet sekaisin ja tulee "porokoraliriskiä" ja muuta hauskaa. Mutta porokolaria ei tullut, kun koko tienpätkällä ei nähty ensimmäistäkään nelijalkaista, ei edes seuraavana aamuna samalla reitillä. Reissun porot näimmekin vasta Ranuan tienoilla (2) ja Pudasjärven puolella (1).

Kirjastoihmiselle on tyypillistä käydä katsastamassa paikallinen kirjasto, kun käy itselleen vieraalla paikkakunnalla. Satuin vahingossa paikoittamaan autoni Lappia-talon parkkipaikalle ja siinä naapurissa olikin toinen Alvar Aallon suunnittelema rakennus eli kirjastotalo. Kävin kuvaamassa kirjastossa ja minua viehätti varsinkin näyttelytila, jonka kattoikkunasta tuleva valo valaisi hienosti esillä olevia taideteoksia.

2 kommenttia:

  1. Tosi hienoja nuo risuporot. Ja näin täti-ihmisenä kiinnitin huomiota Angry Birds -peliareenaan - aikas kivan näköinen paikka lapsille.

    VastaaPoista
  2. En tiedä, oliko kaupungilla enemmänkin risuporoja, vain nuo pari sattuivat minun reitilleni. Mutta ei voi kuin ihmetellä, miten jotkut osaavat tehdä risustakin vaikka mitä.
    Angry Birds -peliareena näytti olevan lasten mieleen. Ei vaan silloin ennen ollut tuollaisia leikkikenttiä!

    VastaaPoista