tiistai 29. maaliskuuta 2011

Vielä on talvi ja lunta

Muutama tunti sitten pihallamme otettu kuva. Lunta on vielä paljon. Tuo verkkoaita on 90 cm korkea. Parhaimmillaan lunta oli niin paljon, että vain ylimmäinen "rivi" aidan reunaa näkyi ja se onneksi tarkoitti sitä, että koirat pysyivät aidan oikella puolella. Muutamat kevätpäivät saivat hangen pinnan laskeutumaan joitakin senttejä alemmas ja katoilta rymisivät lumet alas, mutta kyllä tätä valkoista maanpeitettä vielä riittää. Eilen jopa satoi hieman lisää.
Reilusti parimetrinen orapihlaja-aitamme on murheellinen näky tällä hetkellä. Tuon roskiksen (huomaathan koirankakkaroskistarran!) takana pitäisi olla pystysuora pensasaita, mutta ei vain ole. Toivottavasti lumien sulaminen saa aidan vielä nousemaan suojaamaan pihaa. Olemme kyllä miehen kanssa keskustelleet, josko aita pitäisi joskus leikata alas, kun se on jo niin paksu ja sisältä lehdetön, mutta sitten menee kyllä pihalta yksityisyys. Kestää takuulla muutaman vuoden, ennen kuin aita taas olisi näköesteenä tielle tai tieltä suoraan pihaamme.
Tontillamme kasvaa yksi lehtikuusi. Minusta se on kiehtova puu. Näin talvella neulaset ovat poissa toisin kuin havupuissa, joten ilmeisesti kyseessä ei ole havupuu :) Käpyjä siinä kuitenkin on kuten kuusessa tai männyssäkin. Keväällä lehdet ovat kauniita kasvaessaan ja kesällä koko puu on kauniin vihreä. Talvella kävyt ja nyppyläiset oksat ovat suorastaan koristeellisia.

1 kommentti:

  1. Kyllä kesällä on mitä muistella, kun tuotakin lumikuvaa sitten katsoo :) Tosi hauska tuo käpy- ja oksahässäkkä. Hienot värit - ruskean sävyjä ja sinistä pilkottaa.

    VastaaPoista