keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Hellettä piisaa

Helteestä huolimatta aloitetaan ikkunalla olevilla kukilla. Dendrobium phalaenopsis on aloittanut kukintansa. Vielä viime viikolla oli orkideassa vasta pari kukkavanaa, joissa hyvin pieniä nuppuja, mutta liekö sitten syynä tämä helle vai mikä, mutta kukat avautuivat hyvin nopeasti. Uutta kukkavanaa näyttää tekevän nytkin. Näyttäisi kuitenkin siltä, että viime kesän kukkamäärään ei ainakaan vielä päästä. Kummassakin "vanhemmassa" kukkavanassa on vain neljä nuppua/kukkaa, viime vuonna niitä oli paljon enemmän. Jotain on siis hoidossani vialla?
Mutta kauniita ne ovat, vaikka kukkia olisi vähemmänkin. Ulkona sen sijaan kesäkukat loistavat, jos niille jaksaa kantaa riittävästi vettä - taivaalta sitä kun ei näinä päivinä ole juurikaan tullut. Mustasilmäsusanna (Thunbergia alata) on hauska köynnöskasvi. Sitä mulla on ollut parina kesänä kohtuullisen hyvällä menestyksellä.
Tajusin yhtenä päivänä, että tänä kesänä mulla on kovin keltavoittoista kukkaruukkujen sisältö. Onneksi sentään on perinteiset vaaleanpunaiset petuniat laatikoissa valkoisten kaverina, ettei ihan mene auringon väriseksi.

1 kommentti:

  1. Mustasilmäsusanna myös meillä ja on yksi lempparini. Kärsii meillä liian paahteisesta paikasta ja on väreiltäänkin vähän hailakka.
    Voi kuinka kauniin muotoinen kukka on Dendrobiumissa.

    VastaaPoista