perjantai 9. heinäkuuta 2010

Lomalla

Eilen tulimme lyhyeltä kesälomareissulta ja kun menin katsomaan orkideaikkunaani, oli siellä kukassa myös vanhempi keltainen perhosorkidea. Luulin sen olevan paljon vaaleampi kuin tämän viimeksi ostamani, mutta mitä vielä: kun laitoin purkit vierekkäin, ei niissä ole juurikaan värieroa. Kukat ovat tosin hieman eri mallisia, uudemmassa on pyöreämmät terälehdet kuin vanhassa (uudemman kukan kukkavana siis tuo ylempi oksa). Ja kun lähemmin tarkastelee, löytyy muitakin eroja.

Loman aikana oli avautunut pihalla myös pionin kukat. Onneksi otin eilen illalla kuvia ennen ukkosmyrskyä, sillä sen jäljiltä kukat ovat paljon ränsistyneemmän näköisiä. Olikin kunnon myräkkä pitkästä aikaa, tuntui että taivas tippuu niskaan kun paukkui niin kovasti. Onneksi satoi pelkkää vettä eikä rakeita... Mutta kyllä viime päivinä on ollut niin ihmeellinen hellekeli, ettei ole ihmekään ukonilmat.


Satuimme lomamatkalla ajamaan Eija's garden -kyltin ohi ja sinnehän piti tietysti päästä ihmettelemään, mistä on kysymys. Kyseessä oli Eija Klaucken puutarhamyymälä, kahvio ja vierailupuutarha http://www.eijasgarden.fi/index.php/eijas-garden. Ihana paikka, kannattaa käydä jos Loviisan suunnassa liikkuu. Tuo kettupatsas löytyi sieltä myytävien patsaiden joukosta ja pienen harkinnan jälkeen se oli pakko ostaa mukaan. Kettujen takana istuu Taimi, josta tuli muotovalio kolme viikkoa sitten. Me olemme ylpeitä :)

1 kommentti:

  1. Onnea ylpeille Taimin omistajille sekä uuden patsaan haltijoille! Komeita ovat kaikki kuvassa esiintyvät :) Kylläpä pionin kukka on kaunis!

    VastaaPoista