keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Ei aina mene niinkuin ...

Talvilomalla ihmiselle voi tulla omituisia vapaa-ajanviettoajatuksia. Olin jo muutama viikko sitten ostanut kangasta paikallisesta kangaskaupasta sillä ajatuksella, että joskus, kun inspiraatio iskee, saatan yrittää tehdä mallilehdessä olleen puseron. Pusero oli hauskan näköinen lehden kuvassa, kaulus sellainen veltto.

Ei kun tuumasta toimeen. Kangas oli hyvin joustavaa ja jo kaavojen nuppineulaaminen kankaalle oli hieman haastavaa, kun edellisestä vaateompelukerrasta on kulunut vuosia. Joskus viime vuosituhannella, kai... :) Sitten piti uskaltautua leikkaamaan tylsähköillä saksilla. Tarttis varmaan niillekin tehdä jotain.

Muutamaan saumaan piti laittaa tukinauhaa. Ja tietysti tein sen virheen, että en katsonut, miten päin nauha oli kankaalla, kun silitin nauhan paikoilleen. Silitysraudan pohja ei ollut se kohde, mihin tukinauhan piti tulla, mutta kun liima oli sillä puolella eikä siellä kankaan puolella! Sain irrotettua tukikankaan ja siivottua silitysraudan pohjan liimasta ja eikun uusi yritys. Onneksi nauhaa riitti kaikkiin tarvittaviin paikkoihin, vaikka osa menikin roskikseen.

Ompelukone ja saumuri oli kaivettu kaapin uumenista esiin ja sitten vain suristelemaan. Ei se lopputulos kovin tiukkaa tarkastelua kestä, mutta eiköhän tätä puseroa kehtaa ainakin kotona pitää. Täytyy tunnustaa, että en ihan noudattanut ohjeitakaan. Monessa välissä olisi pitänyt silittää saumoja ja sipistellä, mutta enhän mä sellaista. Taidan jättää tämän vaateompelun ammattilaisille!

2 kommenttia:

  1. "Ei aina käy niin kuin haaveillaan..." Mutta tässä projektissahan kävi hyvin. Oikein kyllä kestää tarkastelua ainakin ylimmäisen kuvan perusteella. Hyvä sua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei aina mene niinkuin Strömsössä oli minun ajatukseni :) Mutta onpahan tehty ja jo jonkun kerran pidettykin.

      Poista