lauantai 21. heinäkuuta 2012

Sieniä sateella

"Keltavahvero eli kantarelli (Cantharellus cibarius) on kantarellien heimoon kuuluva kauppasieni." Näin sanoo Wikipedia ja siihen meidän on uskominen. Meillä vaan kanttikset eivät jouda kauppaan, meillä ne joko syödään heti itse tai pakastetaan myöhempää käyttöä varten. Tällä viikolla on jo syöty yksi kunnon kantarellikastike, joten nämä tänään poimitut joutuivat pakastimeen nautittavaksi joskus toiste. Sieniä kertyi pari litraa. Osa oli aika pieniä, mutta ei se makua haittaa :) Kantarelli on ainoa sienilaji, jota uskallan poimia itse, siitä ei voi erehtyä eikä sitä voi sekoittaa mihinkään muuhun - ainakaan, jos käyttää myös nenäänsä tunnistamiseen. Tuoksu on ihana!
Kävimme ulkoilemassa koiran kanssa parissa eri metsässä. Kantarellit löytyivät eri metsästä kuin hienot naavaiset puut. Hieno kivi sen sijaan oli siellä kantarellimetsässä. Olin siis kaukaa viisas ja otin jopa kameran mukaan sieniretkelle ja onneksi varmuuden vuoksi muovipussin koriin sateen varalta. Ja kyllähän taivas pienen kuuron antoikin, joten muovipussille tuli käyttöä kameran suojana.

2 kommenttia:

  1. Eih! Liikaa kantarelleja! Me saatiin vain kolme tai jotain. Tee siitä nyt sitten kastike!

    VastaaPoista
  2. Pari kastiketta on jo syöty ja pakkasessa on osa. Ollaan saatu kantarelleja viikon sisällä enemmän kuin monena kesänä koko kauden aikana. Sitä se sade teettää...

    VastaaPoista