perjantai 16. maaliskuuta 2012

Tuhoja

Maaliskuu maata näyttää -sanonta pitää edelleen paikkansa, vaikka yllä olevasta kuvasta sitä ei ihan heti voikaan todeta. Lumi on painaut puut ja pensasaidan todella pahaan kuntoon. Saa nähdä miten toipuvat. No, siis tarkoitukseni oli kuvata kevään edistymistä ja menin talon päässä olevaa polkua pitkin kauhistelemaan yllä olevaa näkyä ja muutakin. Kun etenin verkkoaidalle asti, huomasin, että pensasaidan yli tuli jäniksen jäljet. Jäniksen jäljet johtivat omenapuulle - voi ei! Siellä sitten paljastui tuhoja: oksia oli kuorittu ihan kunnolla, samoin runkoakin. Lumen paljoudesta johtuen en päässyt (lue: en viitsinyt kahlata) kuvaamaan punakanelipuuta toiselta puolelta, mutta tältäkin puolelta tuli selväksi, että ongelmia on odotettavissa. Katso itse:
Ja vielä otus on kehdannut jättää käyntikorttinsa paikalle! Myös yksi iso oksa on revennyt, mahdollisesti lumen painosta. Ei taida olla ensi syksynä kovinkaan suurta satoa odotettavissa tästä puusta :(
Loppukevennykseksi kuva Taimista ja kiviketusta. Kettu on kaulaansa myöten lumessa, mutta eiköhän se näillä keleillä paljastu kiihtyvällä vauhdilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti