lauantai 12. marraskuuta 2011

Ruttuja

Tietokilpailukysymys: mitä on lähikuvassa? Palkinnoksi ei saa mitään muuta kuin onnistumisen iloa arvauksesta - siis jos sattuu arvaus/tieto oikein. Kerron tuolla lopussa oikean vastauksen, mutta vihjeenä voin kertoa, että kuvan kasvit ovat olleet kuvassa täällä blogissa vähän tuoreempinakin :)
Syntymäpäivälahjakseni saamista perhosorkideoista toinen, se keltaisempi, on jo kuihduttanut ja tiputtanutkin kaikki kukkansa, mutta tämä toinen vain kukoistaa. Toisessa kukkavanassa on 9 kukkaa ja toisessa (joka ei näy kuvassa) on 6 kukkaa. Muuten kukkaikkunani on aika vaatimaton tällä hetkellä, vain yksi pilkullinen perhosorkidean kukka on auki (tosin nuppuja tulossa), Dendrobium phalaenopsis kukkii vihoviimeisillä muutamalla kukallaan, mutta Paphiopedilum vinicolor eli venuksenkenkä availee hiljakseen omaa kukkaansa. Tässä mennään tänään:
Toisella ikkunalla kukkii edelleen Nelli. Mutta välillä koira-asiaakin. Meidän schipperket ovat jo oikeasti veteraaneja, äippä on 12 v ja tyttärensäkin jo 10 v. Kummassakin on mustan turkin seassa jo paljon valkoisiakin karvoja, tyttärellä jopa enemmän kuin äidillään. Kuvassa Pami ja valkoiset karvat.
Ja sitten ne punaiset rusinat. Nehän ovat tietysti orapihlajan marjoja ja kyseessä on makrokuva synttärijuhliini tekemästäni kranssista, jonka juhlien jälkeen laitoin roikkumaan ulko-oveen ja on siinä saanut kuihtua rauhassa. Enkä taida raskia ottaa pois ennen kuin marjat tai lehdet tippuvat kokonaan, on jotenkin niin hauskan näköinen.

1 kommentti:

  1. Ihania ruttuja ja kuvia. En olisi arvannut mitä ne on ellet olisi paljastanut sitä. Taiteellisia :)

    VastaaPoista