perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pitkäperjantai

On siis pääsiäinen ja loistava ulkoilukeli. Mikäs sen mukavampaa näin työssäkäyvälle ihmiselle. Vapaapäivinä on mukava ulkoilla kaikessa rauhassa koirien kanssa ja tänä aamuna lähdimmekin metsälenkille tarkastamaan, josko kohta pääsisi ihan pk-jälkeä tekemään tai viestiharkkoihinkin. Pääsee. Koirat olivat kyllä aivan onnessaan lenkillä, ketään ei pantu remmiin vaan koko lauma kirmaili vapaasti välillä lumessa (paikoin vielä muutamia senttejä), välillä mukavassa pintasulassa metsämaastossa. Pihastakin lumet ovat sulaneet jo suurimmalta osin, vain niihin paikkoihin, mihin sitä on kasaantunut enemmän, on vielä jäänyt lunta.
Lenkin jälkeen menin tutkimaan pihaamme ja iso yllätys oli, kuinka paljon krookuksia ja metsätulppaanien lehtiä tunkee esiin nurmikosta. Näyttääpä tuolla olevan jonkun "oikeankin" tulppaanin lehtiä nousemassa esiin. Olen siis huonosti onnistunut, kun olen yrittänyt kaivaa kaikki siputlit ja laittaa ne uuteen kukkapenkkiin viime ja toissa kesänä. Mutta kukkikoon nurmikossa ja kun kukat kuihtuvat, ajetaan ruohonleikkurilla yli. Siistiä?
Tässä vielä lähikuva ylemmästä "kukkakedosta". Täytyykin käydä iltapäivällä tutkimassa, kuinka paljon siellä on avonaisia krookuksia, kun aurinko paistaa.

Muutama tunti myöhemmin:
Olihan siellä paljon auenneita krookuksia!

1 kommentti: