lauantai 22. tammikuuta 2011

Talvi jatkuu

Lumi vain jaksaa pysyä ihmeellisinä taideteoksina. Tänään terassin pylväiden väli näyttää tältä eli ikäänkuin joku makaisi kädet roikkuen yläilmoissa. No, viimeistään muutaman kuukauden päästä tämäkin on muisto vain. Pitää kuitenkin vielä yksi kuva laittaa lumen määrää kuvaamaan:
Palveluskoirien A-esteen yläreuna on 180 cm:n korkeudella maasta. Kuten kuvasta näkyy, este on aika jyrkkä, joten yläreunakin on melko kapea. Silti lumi pysyy sielläkin uskomattomissa kasoissa. A:n vieressä kuvan etualalla näkyy metrisen hyppyesteen yläreunaa vähän. Muu on lumen peitossa. Vasemmalla puolella on kasa, johon lunta on pukattu pihan kulkuväyliltä, mutta ei hyppyesteestä oikealta puoleltakaan paljoa näy.
Orkideakatsaus: valkoisen perhosorkidean viimeinen kukka sinnittelee vielä, muut ovat jo lakastuneet. Kuvan valkopohjainen punapilkullinen on yksin auki omassa kasvissaan, muut sen nuput ovat vielä hyvin pieniä. Toinen pilkullinen, keltapohjainen punapilkullinen, on näyttävämpi: kukkia on avoinna jo 7 kolmessa eri kukkavanassa ja nuppujakin kehittyy. Pinkki ja keltainen perhosorkidea ovat myös vielä ihan kauniita, kukkivia, mutta keltaisen ensimmäinen kuihtunut kukka löytyi ikkunalaudalta. Venuksenkenkä kukoistaa myös.
Vielä makrokuva amarylliksestä. Ostin jouluksi kukkakorin, jossa pääroolissa olivat hyasintit, mutta siihen oli istutettu myös tulilatva ja joku kaktus, lieneekö ns. joulukaktus valkoisine kukkineen. Kun sitten loppiaisena purin korin sisällön, kun hyasintit olivat täysin kuihtuneet, löysin sieltä amarylliksenkin, jossa näytti olevan pieni kukkavana. Laitoin sen omaan ruukkuun ja eikös vain sieltä avautunut viime viikolla pari kukkaa. Kukkavarsi on hyvin lyhyt, mutta mitä se haittaa. Pääasia ovat kauniin punaiset kukat, joissa lähemmin tarkasteltuna on kivan näköisiä yksityiskohtia.

1 kommentti:

  1. Hauskoja kuvia jälleen, kuten myös edellisen postauksen lumitaidekuvat. Totta, miten roikkuvalta ihmiseltä tuo ylimmän kuvan lumiveistos näyttää :)

    VastaaPoista