sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Agiliitoa

Outokummun Kennelseuran ja Liperin Kennelkerhon välillä on käyty jo vuodesta 2004 pari kertaa vuodessa leikkimielistä agilityjoukkuekilpailua, jota maaotteluksi kutsumme. Kilpailu käydään vuorotellen kummallakin paikkakunnalla ja pistelaskusysteemi on yksinkertainen: niin monta pistettä parhaalle kuin luokassa on kilpailijoita ja sitten sijoitusjärjestyksessä pisteet pienenevät eli viimeisellekin tulee 1 piste. Näin kannustetaan mahdollisimman monia osallistumaan tähän hauskaan tapahtumaan.

Toisin kuin virallisessa kilpailussa, tässä kisassa ei ketään hylätä, vaan annetaan hylkäyksen arvoisesta virheestä (väärä rata ym.) virhepisteitä, samoin kuin esteen suorittamatta jättämisestä. Tämä kannustaa todella aloittelijoitakin osallistumaan. Tietysti virhepisteitä annetaan myös normaaleista virheistä eli tippuvista rimoista tai vaikkapa kontaktivirheistä. Kilpailussa on aina kaksi rataa, joista toisessa ei ole monelle vaikeaa pujottelua, keinua eikä rengasta. Osallistumismaksukin on kohtuullinen 2 euroa/rata ja sen vastineeksi saa kahvit ja kahvileipää.

Saimme tänään pidetyssä kilpailussa taas kuvassa olevan kiertopalkinnon Outokumpuun ja se sijaitsee ensi kevääseen saakka takkamme reunalla. Olemme olleet kovin tasaväkisiä, kuten laatan tekstistä voi nähdä.

1 kommentti: