perjantai 21. toukokuuta 2010

Tuomi kukkii

Toukokuussa viikon hellejakso on aika epätavallista näillä leveysasteilla. Mutta nyt se vain on ollut ja kyllä sen luonnosta huomaa. Reilussa viikossa on tullut ihan vihreää, koivun lehdetkin kasvaneet ihan silmissä. Toissailtana lenkillä ollessani yhtäkkiä ihmettelin, mikä tuoksuu, kunnes tajusin huumaavan tuoksun tulevan kukkivasta tuomesta. Meidänkin pihan ojan reunalla on pari tuomea, joista toisesta tuo ylempi kuva. Eilen kukkatertut olivat vielä nuppuisia, tänä aamuna jo kokonaan auki. Ja se tuoksu varsinkin aamukasteessa!
Nyt viikonloppuna sitten sääennustuksen mukaan sää kylmenee ja ensi viikolla pitäisi olla reilusti viileämpää kuin nyt. Toivottavasti ei sentään mene kovin yöpakkasten puolelle, mustikat kuulemma kukkivat ja kenties muutkin marjat ja niille se olisi todella paha paikka. Omenapuissakin on jo pienet nuput. Mutta tänään siis vain näitä tuomikuvia. Kyllä makro-objektiivi on kiva keksintö :)

2 kommenttia:

  1. Ihanan utuinen ja maalauksellinen tunnelma tuossa lähikuvassa. Upea kuva!

    VastaaPoista
  2. Olen itsekin kovin tyytyväinen kuvaan. En ole tehnyt sille mitään muuta käsittelyä kuin rajannut pois liikaa utuista taustaa.

    VastaaPoista