lauantai 18. toukokuuta 2013

Keltaista kevättä

Minkähän takia useimmat keväällä kukkivat kasvit ovat nimenomaan keltaisia? Narsissit, tulppaanit (niitä tosin on paljon punaisiakin), kevätvuohenjuuret ja villit leskenlehdet sekä voikukat noin esimerkkinä. Yhden keltaisen voikukan muuten poistin juuri pihastamme - siellä niitä ei tarvittaisi! Voikukka on ihan kaunis ja varsinkin isona mattona hieno näky sellaisissa paikoissa, missä se saa kasvaa. Omalla nurmikolla se ei ole kiva. Mutta osaa ne muutkin kasvit lähteä liikkeelle. Bongasin tänään kevätesikon nurmikosta - keltainen sekin kukka!
Esikot on tietysti istutettu perennapenkkiin eikä niiden paikka ole nurmikolla. Meidän nurmikolla kyllä kasvaa krookuksiakin heti lumen sulettua ja nyt siellä on paljon idänsinililjoja ja muutama tulppaanikin on nupuillaan. Saniaisetkaan eivät pysy siellä, mihin ne on alunperin istutettu ja missä saavat levitä. Ne valtaavat alaa humaloiden seasta ja niiden ohikin - tosin humalatkaan eivät näytä pysyvän siinä mihin se on istutettu. Mikä näitä meidän kasveja vaivaa, tottelemattomuus?
Kaikki aidan vasemmalla puolella olevat saniaiset ovat karkulaisia.
Lopuksi toteamus: olisipa katon maalaaminen yhtä helppoa oikeassa talossa kuin nukkekodissa! Kun ryhdyin maalaamaan sisäkattoja, käänsin koko talon päälleen ja sain maalata kuin lattiaa. Kätevää! Yksi katto on vielä irrallaan, joten sen maalaaminen oli vielä helpompaa. Muuten en ole ehtinytkään tehdä mitään remonttia.

4 kommenttia:

  1. Hei! Meille kyllä vois ottaa niitä saniaiskarkulaisia! En kyllä tiedä, viihtyiskö ne täällä, mutta kokeillahan vois. Kun vain joskus ehtis sille perinteiselle laskettelureissulle ;)

    t.systeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin niin hyvät laskettelukelit, että tänne vaan :) Ilman muuta kannattaa kokeilla saniaisia teidän pihaan, meiltä niitä riittää, vaikka olen monelle kaverille niitä vuosien saatossa jakanut. Tuuhan kaivamaan!

      Poista
  2. Voi karkulaisia :) Esikko onkin tosi kaunis kukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Tuo kuvan väri on vain jotenkin hailakka, oikeasti on keltaisempi. Olisi varmaan pitänyt vähän käsitellä kuvaa ennen julkaisemista.

      Poista