lauantai 16. helmikuuta 2013

Uusi phalaenopsis

Aamupäivällä lähdimme asioille kaupungille - siis tähän pieneen kotikaupunkiimme. Yksi hoidettava homma oli käydä lemmikkitarvikeliikkeestä tilaamassa lahjakortteja. Lemmikkitarvikeliikkeeseen voi kulkea koirakahvilan läpi, jonka yhteydessä on myös kukkakauppa. Kahvilan seinillä ihastelimme Lissun kuvia ja muistin, että olin edellisenä viikonloppuna nähnyt kukkakaupan ikkunassa mielenkiintoisen näköisen perhosorkidean. Lähempi tutustuminen siihen vain vahvisti: haluan tämän! Siinä on kaksi kukkavanaa, joista toisessa on 8, toisessa 10 kukkaa (pari nupuillaan kummassakin). Koirakahvilan pitäjän kanssa pähkäilimme väriä, miten sitä voisi kuvata ja tulimme tulokseen "harlekiini". En tiedä (enkä viitsi ryhtyä etsimään mistään), onko tälle väritykselle mitään oikeaa nimitystä, mutta mulla se on nyt sitten harlekiini.
Minulla oli yksi orkidean "paikka avoinna" kun jouduin pari viikkoa sitten heittämään yhden kuolleen perhosorkidean pois. Toivottavasti tämä kestää eikä saa mitään tauteja. Ainakin tämä on eri värinen kuin entiset.

Vielä lumesta. En lakkaa ihmettelemästä, miten lumi voi käyttäytyä niin ihmeellisesti, että pysyy käsittämättömän isona kekona pienellä pinnalla. Esimerkkinä olkoon tämä pihallamme oleva palveluskoirien A-este, jossa nousun ja laskun poikkipuolat ovat parin sentin vahvuiset ja niihin on tarttunut lumi, joka uhmaa luonnonlakeja.

2 kommenttia:

  1. Kaunis harlekiini! Kuinka sinun kävi ötökkätaistossa? Ilmeisen hyvin, kun uskalsit hankkia uuden kaunistuksen :)

    VastaaPoista
  2. Ötökkäsota on asemasotavaiheessa. Mä suoritan tiheään tiedusteluja ja vihollinen yrittää piiloutua. Mä toivottavasti voitan ja hävitän vihollisen tontiltani.

    VastaaPoista