perjantai 4. tammikuuta 2013

Sota jatkuu taas

En muistanut eilen kastella kukkia, joten tänään oli orkideoiden uittopäivä. Olin jo luullut päässeeni voiton puolelle viime vuoden sodassa, mutta olin selvästikin väärässä. Vihollinen veti vain henkeä jossain sopivassa kolossa. Ja niitähän riittää orkidearuukuissa ja kukkien ja lehtien kätköissä. Kun näin tuolla lehdellä olevat pikkupirut, kannoin ruukun keittiöön ja kävin taistoon aseena hammastikku, talouspaperia ja Provadopurkki. Hammastikku oli kätevä väline kaivaa villakirvoja esiin kukkien terälehtien takaa ja alta lymyämästä ja sitten vaan pudotus talouspaperille ja nirri pois. Tunnustan tappaneeni ainakin parikymmentä ötökkää ihan itse liiskaamalla ne kuoliaaksi. Olen paha ihminen? Hammastikku ja paperi roskikseen ja Provado aseeksi viimeistelemään tuhotyötäni. Suihkutin joka puolelle kasvia torjunta-ainetta ja uusin suihkutuksen parin päivän päästä ja niin monta kertaa, kuin on tarpeen.

2 kommenttia:

  1. No, voi harmi! Mokomat öttiäiset ovat hengissä... Toivottavasti saat ne nyt eliminoitua lopullisesti, ettei kauniit ja huolella vaalimasi orkideat tuhoutuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä sopii todella toivoa. Multa loppui tuo Provado enkä löytänyt sitä lisää Prismasta, kun yritin etsiä. Nyt löysin netistä tiedon, että tuote on nykyään nimeltään Calypso spray (Bayer), joten eiköhän sitä löydy jostain hyvinvarustetusta liikkeestä.

      Poista