maanantai 13. joulukuuta 2010

Perhosorkideat talven keskellä

Tänään Lucian päivänä joulu on jo melko lähellä, mutta ikkunalleni kesän tuovat kukkivat perhosorkideat. Valkoinen kukkii edelleen komeasti, samoin vaaleankeltainen (joka tekee uusia nuppujakin) ja pinkki ja täplikäs ovat aukoneet myös kukkiaan. Olisi tietysti kiva nimittää noita kasveja oikeilla nimillään, mutta en siihen pysty kun en nimiä tiedä. Jotain kiehtovaa näissä orkideoissa on. En olisi muutama vuosi sitten voinut kuvitellakaan, että innostuisin kukkivista huonekasveista, olin silloin enemmän viherkasvien kannattaja.
Tämä pinkki kukkii vielä pitkään eli kevään puolella ollaan taas menossa, kun nämä kukat kuihtuvat. Sen sijaan Nelli kuihtui ihan yhtäkkiä. Torstaina kastelupäivänä kukat olivat vielä ihan kunnollisia, mutta sunnuntaiaamuna huomasin niiden olevan ihan kuivuneita keltaisissa kukkavarsissa. Jospa sitten ensi syksynä taas Nelli ilahduttaisi punaisilla kukillaan.
Paphiopedilum vinicolor eli venuksenkenkä kasvattaa hitaasti mutta varmasti nuppuaan ja alkaa vähitellen avautumaan. Sitä pitää sitten kuvata makro-objektiivilla, kukan malli on kerrassaan hämmästyttävä ja erikoinen.

Luontokuvia en ole saanut otetuksi, vaikka välillä puut ovat kauniita kuura- ja lumikuormassaan. Kylmä tuuli ravistelee lumet puiden oksilta ja karkottaa ihmisparan sisälle lämpimään turhia valokuvauksia miettimästä.

1 kommentti:

  1. Paphiopedilum vinicolor on ihana. Todella kaunis kuva. Meillekin on tulossa makro-objektiivi - niin olen kuullut :)

    VastaaPoista