lauantai 13. maaliskuuta 2010

"Mullanvaihto"

Otsikko on lainausmerkeissä siksi, että eihän toki orkideoille multaa vaihdeta, vaan ruukun sisälmyksiä, mutta se taas otsikossa olisi kuulostanut hassulta. Uskaltauduin siis vihdoinkin katsomaan, mitä Nellin ja Tahoman ruukuista löytyy ja jakamaan kummankin kahteen osaan. Yläkuvassa ne toiset puolet kummastakin. Nämä ruukut sijaitsevat nyt eteläpuolen ikkunalla (Vandan kanssa samalla ikkunalla) ja täytynee kesällä vähän varjostaakin.

Nellin ruukku oli melkoisen täynnä juuria ja aika muhjuksi maatunutta ruukuntäytettä. En usko, että kovinkaan paljon ilmaa on päässyt juurien luo, vaikka ilmava elintila niille olisikin tärkeä. Siispä rapsuttelin entiset täytteet pois, jaoin kasvin ja laitoin kahteen ruukkuun uusien täytteiden kera. Täyte on palasteltua männyn kilpikaarnaa, kuten ohje kuuluu. Tosin se murskaaminen ei ole mitenkään helppoa, vaikka niin luulisi.

Tahoman ruukku oli sitten oma juttunsa. Se oli niin täynnä ja pinkeenä, että ruukun irti saaminenkin teetti töitä ja sieltähän sitten paljastui semmoinen juurisuma, ettei täytettä näkynyt ollenkaan. Ryhdyin varovasti puristelemaan ja ravistelemaan ja rapsuttelemaan juuria ja etsimään täytteitä. Hommasta tuli välillä mieleen koiran takkuisen turkin selvittäminen tai vaikkapa sotkuun menneen lankakerän avaaminen. Mutta sitkeällä työllä se onnistui ja sain kasvin jaettua ja ruukutettua kahteen ruukkuun.

Nyt sitten vaan jännitetään, miten näille käy.

1 kommentti:

  1. Täällä ihminen lukee ihmeissään jakourakasta ja sisälmysten vaihdosta. Olet ollut rohkea - nyt vaan toivotaan runsasta kasvua ja kukintaa!

    VastaaPoista