keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Haitari

 
Kun orkidean (tässä tapauksessa Burrageara Nelly Isler) lehti on kuvan lehden näköinen, kasvi kärsii veden puutteesta. En tiedä, miten oppisin kastelemaan Nelliä riittävästi. Haluaisin, että lehdet olisivat suorat ja kauniit ja mielellään myös vihreät. Jotain menee pieleen, kun lehdet välillä kellastuvat. Liikaakaan ei saisi kastella, eihän kukkia sentään hukuttaa saa. 

Vielä pitää odottaa kolmisen viikkoa ja sitten on maaliskuu. Silloin täytyy uskaltautua jakamaan Nelli ja Tahomakin (Beallara Tahoma Glasier Green). Tällä hetkellä ikkunalla ei tapahdu mitään suuria mullistuksia. Valkoisessa phalaenopsiksessa on vielä toinen kukkavana täynnä kukkia, purppurassa kukat ovat vielä paikoillaan, mutta alkavat hieman osoittaa kuihtumisen merkkejä. Marraskuusta asti ovat kukkineet ihan kiltisti eli pimeimmän mahdollisen ajan - lisävalon turvin tosin.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihanat kuvat haitarista. Harmi, että tuo kiharaisuus on merkki vähäisestä vedensaannista.

    VastaaPoista
  2. Kastellaanko Nellyä samalla tavalla kuin perus Phalaenopsista, eli ihan vaan upotetaan ruukkuineen päivineen veteen? Tuli hankittua ensimmäistä kertaa tällainen ihanuus, mutta kun en vaan löydä hirveästi tietoa suomeksi ja englannin kääntäminen tuottaa liikaa työtä :) Valoa ilmeisesti tarvitsee enemmän ja pitää kosteasta ilmastosta, mutta miten lie juurien kanssa sitten herkkä, kuoleekohan jos päästää kuivahtamaan vai pitääköhän olla kokoajan kosteahko... Voi että kun saisi pidettyä hengissä talven yli...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti Nelly tarvitsee enemmän (useammin) vettä kuin kerran viikossa. Näin olen ymmärtänyt.

      Poista