tiistai 1. joulukuuta 2009

Nimistä


Luin Peter Göttfertin ja Anders Wighin kirjaa Kauneimmat orkideat (Gummerus 2005) ja sieltä opin, että monilla orkideoilla on suomalaisia kutsumanimiä. Oncidium-sukuisia kutsutaan nystykämmeköiksi, Brassia-sukua lukkikämmeköiksi (enkä ihmettele), Odontoglossum-sukua pantterikämmeköiksi, Coelogyne-sukua helokämmeköiksi. Dendrobium-risteytymiä kutsutaan ns. syyspuikkokämmeköiksi ja ylipäätään puikkokämmekät voivat kukkia mihin vuodenaikaan tahansa. Miltonia-suku, miltoniat, tunnetaan myös nimellä orvokämmekkä. Sen olinkin jo oppinut aikaisemmin, että venuksenkengäksi kutsuttiin Paphiopedilum-lajeja, mutta myös Phragmipedium-risteytyksiä. Kaikista tutuin kuitenkin lienee perhoskämmekkä, perhosorkidea, Phalaenopsis. Niitähän löytyy nykyään lähes joka kukkakaupastakin.

Tämän päivän kuva on kesällä otettu kuva Vandasta, joka ostin kesälomareissulla Sulkavalta. Laji on Vanda Robert's Delight red.

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia taas kerran. Koska omat viisi orkideaani ovat kukattomia, on mukava käydä blogissasi ihastelemassa, että millainen on orkidea jos toinenkin kukassa :)

    VastaaPoista